
Majoritatea păsărilor sălbatice ce pot fi observate în parcul Cișmigiu se pot întâlni cu ușurință în orice spațiu verde, grădină sau parc din majoritatea orașelor din România. Acestea tolerează prezența omului și se adaptează în funcție de condițiile de mediu pe care le au la dispoziție. La prima vedere, porumbelul domestic este de departe pasărea cu cel mai mare efectiv în parcul Cișmigiu, cu toate că acesta nu este pasăre sălbatică.
Printre cele mai întâlnite și cunoscute păsări de talie mică este vrabia de casă (Passer domesticus). Este o specie prolifică, ce poate crea cu ușurință două generații de pui pe an. Cuibărește sub streașină, în crăpăturile clădirilor, dar și în scorburi abandonate. Este o pasăre foarte socială. Vara se hrănește majoritar cu semințe, dar este o specie oportunistă și poate fi întâlnită adeseori căutând hrană în resturi menajere sau tomberoanele pentru salubrizare. Pe lângă rolul de sanitar, servește ca sursa principală de hrană pentru potențialii răpitori de talie mică ai păsărilor din mediul urban.
martie 2018
este biolog și ornitologia i-a captat interesul încă din 2007. Este mai tot timpul plecat prin țară pentru studii ale faunei și este inelator acreditat din 2012. Face parte din echipa Societății Ornitologice Române și este ocazional voluntar la Grupul Milvus. În Grădina cu Oameni ghidează locuitorii și vizitatorii Cișmigiului în tainele relației cu păsările sălbatice din mediul urban.