Ornitologie

În Grădina cu Oameni abordăm subiectul ornitologiei în zona Cișmigiului. Locuind aici, nu aveam cum să nu remarcăm diversitatea de specii de păsări, dar am realizat că despre majoritatea nu cunoșteam mare lucru. Am avut un start bun și pentru că una dintre membrele grupului CișmiCivic este voluntar al Societății Ornitologice Române.

Am ajuns la ornitologul Paul Țibu alături de care am făcut un calendar al incursiunii noastre în universul fascinant al păsărilor din Cișmigiu. Am organizat tururi ghidate de recunoaștere a habitatului și a speciilor care-l locuiesc, am montat cuiburi și hrănitori pentru iarnă în grădinile din jurul blocurilor și am avut parte de o demonstrație de inelare la care am putut observa păsările de la distanță mică.

Partea interesantă este că am înțeles importanța păsărilor în ecosistemul și asta ne-a determinat să căutăm alte criterii de amenajare și funcționare pentru spațiile verzi.

Avem un mic grup de voluntari care se ocupă pentru ca cele 3 hrănitori de care ne îngrijim să fie alimentate zilnic, pentru că unele specii consumă foarte multă energie doar pentru a supraviețui temperaturilor negative ale nopților de iarnă. Dacă locuiești în cartier și ai vrea să ne ajuți iarna cu hrănirea păsărilor, ne poți contacta aici.

Pișigoi albastru (Cyanistes caeruleus)
TOP