Grădina cu Oameni

 

Este un proiect dezvoltat și implementat de voluntarii din Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu, o colectivitate formată din vecini, deveniți între timp prieteni, care împart un scop comun: să transforme zona de locuit din apropierea Grădinii Cișmigiu într-un spațiu mai prietenos pe care să îl redea comunității.

Echipa

Claudia Câmpeanu

Este antropolog, locuiește de 5 ani în cartier și colaborează cu Societatea Ornitologică Română pentru îngrijirea păsărilor din parc. Are o înclinație specială spre ecologie și problemele globale legate de mediu.

Anamaria Pravicencu

A studiat desenul și sculptura, cu un focus pe instalațiile sonore. Din 2006 până acum se ocupă de direcția artistică a Asociației Jumătatea plină, promovând banda desenată de autor și experimentul sonor și muzical și continuă să producă piese sonore.

Alexandru Oprița

Este inginer dar are o pasiune specială pentru creșterea plantelor și grădinăritului. O parte din el este mereu în vacanță în Spania, dar nici Cișmigiul nu-l lasă rece. Alex își dorește să facă parte dintr-o comunitate funcțională și să își lase amprenta într-un mod pozitiv asupra zonei în care locuiește.

Petronela Dumitriu

Locuiește de 11 ani în cartier și este preocupată de ecologie și de educație. S-a alăturat proiectului din dorința de a crea o comunitate care sa aduca o schimbare in implicarea locuitorilor in viata urbei

Matei David

Este arhitect și lucrează de 6 ani în proiecte de dezvoltare comunitară prin care explorează practici participative în arhitectură. În ultima perioadă lucrează la catalogarea și analiza partimoniului construit din București. În timpul liber înoată cu delfinii.

Rodica Săvulescu

Este pasionată de cuvinte și de ilustrații, iar Cișmigiul i se pare mereu o sursă bună de inspirație. Pe când era în școala generală, alături de prietenii din bloc, a pus bazele unei reviste de ecologie pentru copii, iar acum are ocazia să se ocupe mai serios de domeniu, în Grădina cu Oameni.

Olga Podobinschi

Este pianistă şi profesoară de muzică şi pian. Este interesată de noi concepte şi strategii educaţionale apărute la nivel global, implementând unele dintre ele în propria practică pedagogică. Se implică în proiecte desfăşurate la nivelul comunităţilor locale, ce vizează creşterea nivelului de responsabilizare a oamenilor faţă de mediul înconjurător şi faţă de ei înşişi.

Bianca-Melitta Tămășan

A studiat arhitectură în Viena și Delft, activează ca liber-profesionist în domeniul proiectării și alături de asociația unDAverde și Ținutul Reghinului pentru conservarea patrimoniului și calitatea mediului construit și natural, urban și rural.

Cezar Contiu

Este student la Universitatea de Arhitectura Ion Mincu, secția peisagistică. După ce a petrecut cinci ani în Anglia, lucrând în domeniul social, timp în care a dezvoltat o fascinatie pentru spațiile verzi din Londra, Manchester sau Bristol, s-a întors în România determinat să contribuie la îmbunătățirea spațiilor publice din mediul urban si rural.

Bianca Dasca

Locuiește în cartier din 2017. A terminat facultatea de Comunicare și Relații Publice și e pasionată de comunități și de psihologie. Timpul liber și-l umple cu plimbări lungi cu câinele ei în parc, întâlniri cu prietenii, podcasturi, cursuri și filme.

Ion Georgescu

Locuiește în București de aproape 20 de ani și în ultimii 5 îl descoperă aproape zilnic de pe bicicletă. Ușurința în a dialoga cu oamenii și îndemânarea l-au ajutat să se implice mai mult în comunitățile din care face parte. În timpul liber, Ion ascultă ți mixează muzică și descoperă locuri noi în cartier cu câinele Zen și prietenii lui.

Oana Perju

Este economist și antropolog wannabe, călătorește, descoperă și încearcă să înțeleagă ce se întâmplă în jurul ei prin prisma unor proiecte de cercetare și dezvoltare locală și regională. Îi place să facă fotografii și să ajungă în locuri îndepărtate care o conectează cu oamenii.

Corina Trancă

inginer peisagist

Paul Țibu

Este biolog și ornitologia i-a captat interesul încă din 2007. Este mai tot timpul plecat prin țară pentru studii ale faunei și este inelator acreditat din 2012. Face parte din echipa Societății Ornitologice Române și este ocazional voluntar la Grupul Milvus. În Grădina cu Oameni ghidează locuitorii și vizitatorii Cișmigiului în tainele relației cu păsările sălbatice din mediul urban.
TOP